Ugrás a fő tartalomra

Arc fiatalítás növényekkel

Mi nők folyamatosan keressük azokat a trükköket, amivel szép és fiatal maradhat a bőrünk. Ma már a kozmetikai ipar elhalmoz minket jobbnál jobbnak mondott krémekkel. Amik persze sokszor nagyon drágák. De lehet vegyszerek nélkül, növényekkel is sima és szép a bőrünk. Akik bio és növényi összetételű kozmetikumokat használnak, azoknak sokkal szebb a bőrük. Kevesebb az allergiás köztük. Jobban felveszi a harcot az öregedéssel a táplált bőr. 



A bőr öregedését sok minden befolyásolja. Például a nem elegendő vízfogysztás. A víz szükséges a szervezet hidratálásához. Ahogy a föld kirepedezik víz nélkül a bőrünkön is megjelennek a mély ráncok. A táplálkozás is befolyásolja a bőr állapotát. A zöldségekből rengetek értékes tápanyag jut a bőrbe is. A rossz alvás nem csak szem alatti karikákat okoz, de a bőr idő előtti öregedését okozza. Még megemlíthetjük a dohányzást és a túlzott alkohol fogyasztást. 

Egy nagyon fontos tényező van, ami brutálisan öregít, el sem hiszed ez nem más, mint a napozás. A profi kozmetikusok óva intenek a napozástól. Nézz meg két hasonló korú 40-50 közötti  ember bőrét. Aki napozott sokat élete során, annak évtizedekkel öregebb a bőre, mint annak aki kerülte a napot és télen nyáron fényvédőt használt. A nem napozó csoportba tartozók, fiatalabbnak látszanak a koruknál. Ha mégis napra mész használj 50 vagy arcra 100 faktoros fényvédőt. 

Ha te egészségesen élsz, akkor a növényi bőrápolók hatása sokkal hamarabb fog látszani a bőrödön. Nézzük az általam is kipróbált praktikákat. 

🌱 Ricinus olaj. 

Egy rendkívüli csodaszer, ultra hidratáló, csökkenti a vízveszteséget. Nagyon tápláló olaj. Helyreállító és nyugtató hatású a bőr számára. Stimulálja a kollagén és elsztin termelődést. tartós használat eseték csökkenti a ráncok kialakulását, a kisebb ráncokat megszűnteti. Vetekszik a szupererős szérumok hatásaival az öregedés csökkentésében. Ekcémás, pikkelysömörös, gyulladt bőrre is hatásos. Nagyon jó hatással van az öregedő bőrre. Ne csak az arcbőrre kend, az egész testen használd. Pár hét után már látványos a hidratáló hatása. 

Kitűnően kezelhető vele a narancsbőr. A legjobb eredmény érdekében naponta használd. 

Használd minden este az arckrémek alá. Vizezd be a bőrödet vagy a tenyeredet. Tegyél bele egy mogyorónyi olajat. Masszírozd jól át az arcodat, nyakadat és dekoltázsodat. Olajat csak nedves bőrre szabad használni. Nagyon testes sűrű olaj. A bőr kap egy szép fényt tőle. 

Sminklemosásra csak ezt az olajat használom. Vére azóta nő a szempillám. Akinek műszempillái vannak ne használja. 

Itt találod ezt az értékes olajat: https://hennahaj.hu/ricinus-olaj-hajnoveszto-ranctalanito-739

🌱 Ázsiai gázló olaj. 

A legtöbb drága ázsiai kozmetikum alap olaja. Serkenti a kollagén termelődését, elismert szövetregeneráló. A hialuronsav bőrben történő előállítását serkenti, ami sokkal tartósabb hatást eredményez. A revitalitáló hatása miatt mindenkinek szüksége van rá. Csökkenti a gyulladásos folyamatokat, ezáltal a pattanásokat. Pszoriázisos és pikkelysömőrös bőrt is szépen regenerálja. Nagyon jól kezelhető vele a narancsbőr. Ezt az olajat is a tested minden részén bevetheted.

Használd úgy, ahogy a ricinus olajnál leírtam. Keverd ricinus olajjal a hatás fokozása érdekében. Reggel is használhatod a krémek alá. 

Itt találod meg ezt a nagyon értékes olajat: https://hennahaj.hu/azsiai-gazlo-olaj-centella-asiatica-50-ml-669

🌱 Amla növényi por

Az amla, más néven indiai egres tele van c-vitaminnal, ami elősegíti a kollagén, elasztin termelődését. Egyike a legerősebb fiatalító szereknek. Kifejezetten hatásos a zsíros, pattanásos, miteszeres bőrre. A tág pórusokat összehúzza. 

Készíts belőle pakolást, a leírását itt találod: https://hennahaj.hu/amla-por-605?keyword=Amla 

Ha neked is van hatásos pakolás recepted, írd meg nekem.


Szép napot!

Lázár-Beláz Brigitta

Henna szakértő, Henna fodrász oktató.


Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e