Ugrás a fő tartalomra

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül.
Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.  


Henna hajszíneinket itt találod:





Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot.
A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön.




Hogy alkalmazzuk?

- Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető)
- Vegyszermentes, bio samponra.
- Fóliára (folpack)

Keverj össze egy tálban 2-3 evőkanál sampont, meleg vízzel és egy tasak c vitamin porral. Ezt a keveréket jól oszlasd el a száraz hajon. Hogy mindenhova jusson mi egy kevés vizet is szoktunk hozzá tenni. Tűzd fel a hajad és tekerd be fóliával. Hagyd pihenni 3-4 órát ezután jó alaposan öblítsd le. Mosd meg samponnal. Végezetül tegyél rá hajpakolást, 10 percig vagy tovább is rajta hagyhatod. Ez után öblítsük le a hajat almaecettel, amit nem kell kimosni. Hetente maximum 2x alkalmazható. Utána mindig hidratáljuk a hajat, mert a c-vitamin szárít egy picit. Hosszabb hajra, több zacskó por is kellhet. 

Ha nem érted el a kívánt színt 2-3 nap múlva megismételheted a kezelést. Teljesen nem tudja kiszedni az összes festékmaradványt a hajból. A legutolsó festés kémiai maradványait távolítja el.

Van aki érzékenyebb a citromra. Ha csípi a fejbőrödet, inkább ne alkalmazd. Tegyél rá balzsamot vagy sheavajat, hogy ápolt maradjon a hajad és a bőröd.

Tévhit, hogy c vitaminnal világosítható a természetes hajszín.

Ezután a kezelés után már lehet azonnal hennával festeni. 

Henna hajfesték eltávolításáról itt olvashatsz:

2022 Újdonság:

Mostanában a henna nagyon erős a szőke színeknél , sárgás eredményt kapunk. Ez lehet azért, mert nyári szüretelésű a henna levél, ami sokkal erősebb színt eredményez. Ebben az esetben is lehet alkalmazni a c-vitaminos pakolást. Sok esetben, már egy alkalom után, szépen leszedi a sárgás részeket. De legtöbb esetben az okozza a sárga eredményt, hogy nem tartják be a henna festési szabályait: 50 fokos tea, nem melegebb, 30 perc hatóidő szőke henna hajfestéknél.

Ha az egész hajad nagyon vöröses és henna hajszínt szeretnél váltani, akkor több alkalommal is ráteheted a c-vitaminos pakolást. A hajadnak nem ártasz vele. 


Jó hennás hajfestést!

Lázár-Beláz Brigitta

Rólam röviden:

2013-ota foglalkozom hennás hajfestéssel, kezdetben hennás fodrászként dolgoztam vele. A Szalonunkban 7 hennás fodrászt tanítottam be a henna hajfestésre. 2021-óta megnyitottam a henna webáruházat, hogy több mindenkinek tudjak segíteni a neki való henna szín festésében. 

Keresek olyan fodrászokat, akik nyitottak és szeretnék megtanulni a növényi hajfestési módot. 


 






Megjegyzések

  1. Szia! Nagyon köszönöm ezt a sok hasznos információt! Öröm olvasni a sok tapasztalatot és nézegetni a szebbnél szebb képeket a munkáidról 🙂 Én most váltok hennára már a pihentetésből 1 hónap lement. Azt szeretném kérdezni hogy elvileg 3hónap a várakozás. Ha megcsinálom az aszkorbinsavas pakolást ez mennyivel rövidülhet? Illetve az hogy ami itt szerepel a képen hajszín hogy tudnám elérni? Az én hajam hamvas sötétszőke vagy őzbarna nagyon kevés ősz hajszállal. Köszönöm a segítségedet.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szela! Elkeveredett a kérdésed az éterbe. Most találtam rá. Elnézést kérek ezért. Gondolom már hennázod a hajad. Ezt a színt csak henna használatával lehet elérni. Küldj képet, hogy milyen lett a hajad. Köszönjük! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He