Ugrás a fő tartalomra

Henna és a vegyi festés

Több tévhit lát napvilágot az interneten a Henna és a vegyi festékkel kapcsolatban. Például. hogy három hónapig nem lehet Hennázni egy vegyileg festett hajat. Vagy nem lehet a hennáról visszatérni a vegyszerre. Bezöldülhet a haj, ha vissza fessük vegyszerrel. Nagy szakmai tapasztalattal mondhatom, láttam pár érdekes színt. Nézzük a válaszokat.

Hasznos YouTude videók a témában:

https://youtube.com/@hennahaj25






Mennyi időnek kell eltelnie, hogy a festett hajat Hennázni lehessen?

Egy hónapos lenövéssel már lehet hennázni. Ekkor még csak a lenövésrem kerül a henna. A haj végekre kell a három hónap, hogy pihenjenek, mielőtt rákerül a hennás szín. De minden fontos kérdést átbeszélünk az első estésnél.

Mitől zöldül be a hajam?

Ha szőkére festett hajadat szeretnéd vöröses barnára, vagy barnára hennázni. Ilyenkor a hennába tenni kell indigót is, ami bezöldítheti a végeket. Nagyon kell figyelni, hogy a hennás festék ne kerüljön rá a vegyi részre. Már láttam ilyet otthoni hennás festésnél. Nagyon szép zöld színű hajat kapott. aminek
egyáltalán nem örült. Ezért kell a megfelelő Hennás és kémiai ismeret ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk hajat festeni.

Nem lehet Hennáról visszatérni a kémiai festékre?

De lehet, ugyanazokat az elveket követve, mint amikor elkezdünk Hennával festeni. Csak a tövére kerüljön a festék. De ilyenkor is javaslom egy Hennához és kémiához értő fodrász felkeresését. Ebben az esetben is lehet zöld a hajszín, ha nem jól festünk otthon. Kérj tanácsot henna szakértő fodrásztól, mielőtt váltanál.

Nem könnyű Hennával festeni, nagy szakmai tapasztalat szükséges hozzá, hogy a hajsínt kiválaszd. Egy növény nem olyan, hogy leveszem a polcról a doboz festéket és nagy valószínűséggel azt a színt kapom, ami rá van írva. A Hennánál nincs színskála. Ahány féle haj, annyi féle Hennás színt kapunk. Viszont a hajunk nagyon meghálálja. Semmihez sem fogható minőséget kapunk, ezt már 2013-óta tapasztalom. Ha le kéne írni a jó tulajdonságait, sok oldal tele lenne. Nem kell megijedni a Hennától, egy régóta Hennás szakemberre  bármikor rábízhatod magad. Otthon is könnyen elkészítheted a hennád, ehhez minden segítséget megadunk. A henna színeink mellé ingyenes hajszín kiválasztás jár mindenkinek. Ez óriási előny, nem kell egyedül kísérletezgetni és elrontani a hajadat. A henna erősen tapad a hajhoz, egy elrontott színt semmivel sem tudsz leszedni. 

Mielőtt henna hajfestéket vásárolnál, kérj tanácsot a henna@hennahj.hu címen. Küldj egy fotót a lenövésedről, ami alapján tudok ajánlani neked való henna hajszínt. 

Ezeket a színeket megtalálod a webáruházban:


https://hennahaj.hu/





















Ismersz olyan fodrászt, aki nyitott az újdonságra? Szívesen dolgozna természetes anyagokkal? Küldd hozzám, szívesen átadom a tudásomat másoknak. 

Még több olvasnivaló a Hennáról:

Gyakran ismételt kérdések:  https://hennaszalon.blogspot.com/2020/05/henna-gyakran-ismetelt-kerdesek.html


Növényi hajhullás elleni kezelés Hennához:

 https://hennaszalon.blogspot.hu/2017/02/luxus-novenyi-hajkezeles-hennahoz.html


Hennás Szép Napot!

Lázár-Beláz Brigitta   
Henna szakértő - henna fodrász oktató.

Rólam röviden: 
2013-ban kezdtem el a Szalonban fodrászként hennával hajat festeni. 2021-ben elkezdtem Webáruházba összeszedni a termékeimet, hogy az egész országban elérhető legyen. Már nem dolgozom hennás fodrászként. 

Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e