Ugrás a fő tartalomra

Ázsiai Gázló olaj - kollagén serkentő

Nagy népszerűségnek örvend az ázsia gázló olaj. Sok drága koreai kozmetikum egyik alap olaja. Annyira jó hatással van a bőrre. Érdemes kihasználni a jótékony hatását. Jó hatással van a haj növekedésére, hatásosan kezeli a pszoriázisos bőrt. 


Itt találod az olajat: https://hennahaj.hu/azsiai-gazlo-olaj-centella-asiatica-50-ml-669


Az Ázsiai gázló (centelle asiatica) olaj serkenti a kollagén termelődését éa elismerten szövetregeneráló hatású. Gyulladásgátló és bőrszerkezet javító, jó hatással van az irritált, ekcémás, pikkelysömörös bőrre. Segíti a bőr védő funkciójának helyreállítását. Egyike a legfontosabb Ayurvéda gyógymódban használt füveknek. Kivonata jótékony hatással van a sérült szövetekre, enyhíti a vénás gondokat, keringési zavarokat. Repedezett bőrre, különböző sebekre, égési sebekre gyakorolt gyógyító hatása, a bőrszövetek megfelelő hegesíése, mind bizonyított. Krémekbe, vajakba keverve nagyszerű hatását fejti ki. Psorriázisos bőrre is nagyszerű gyógyító hatású. Használjuk naponta, de legalább hetente 2 alkalommal a problémás részbe masszírozva. Akár éjszakára rajta is hagyhatjuk. Másnap mossuk ki, addigra már felszívódtak az értékes hatóanyagok. 

Higítatlanúl is lehet használni haj, fejbőr és köröm ápolására. Száraz, korpás fejbőrbe masszírozva, jótékony hatású, csökkenti, vagy akár meg is szünteti a korpás hámlást, ha rendszeresen használjuk. Serkenti a haj növekedését. Sok nagyon drága luxusmárka krémeiben is alap hatóanyag az ázsiai gázló. 

Tipp a felhasználáshoz: Készíts ápoló krémet otthon, egyszerűen. Keverd össze  (pl.: 60gr sheavaj +30 gr mangóvaj + 10-30gr ázsiai gázló olaj, az arányokat növelheted.) vagy bármelyik kedvenc vajadat is hozzá adhatod. A vajakat olvaszd fel góz felett, hogy folyékonyak legyenek. Ahogy kézmelegrehül, add hozzá a gázló olajat. Tedd 5-10 percre hűrőbe, ez után habverővel vagy botmixer segítségével habosítsd fel. A habosítás hatására kifehéredik a készítmény és jobban kenhető lesz a habkrém. Így egy csodás bőrápoló krémet kapsz. Nedves bőrbe szívódnak fel jól a habkrémek és olajok. Az olajok víz nélkül alapvetően szárítják a bőrt. Használj alá rózsavizet vagy bármilyen virágvizet. Masszírozd be az olajat a bőrbe, így bezárja a nedvességet és a bőr hidratált lesz.

Másik csodálatos ránctalanító pakolásom az amla + gázló olaj+ ricinus olaj. Egy tálba mérj ki 3-4 evőkanál amla port, 1 evőkanáz gázló olajat + 1 ek ricinus olaj + annyi vizet, hogy kenhető legyen. Kendd fel az arcodra, nyakadra vagy bármilyen problémás testrészre. Hagyd hatni akár 1 órát is. Az amla olajjal keverve nem okoz bőrpirt. Nagyon magas c-vitamin tartalma miatt magában keverve kipirosodik a bőr. Sokan beszámoltak róla, hogy már az első alkalom után simább és feszesebb lett a bőrük. Én hetente legalább 2x használom. Tényleg nagyon hatásos pakolás. Növényi és vegyszermentes arcápoló. 





Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e