Ugrás a fő tartalomra

Hogy válassz henna hajszínt? Segítek!


Amikor már eljutsz ideáig, hogy a henna hajszín kiválasztásán gondolkodsz, már sokat olvastál a növényi hajfestékről. Biztos megnézted a Youtube videóimat is. Esetleg néztél hajszíneket. Utána olvastál, hogy fest a henna, mi az a pár hiba hajfestés közben, amit ne kövess el. de ha még nem tartasz itt, akkor ezekre a linkekre kattintva megtudhatod a választ. 


🌱 Youtube videók henna hajfestés témában: https://www.youtube.com/@hennahaj.B

Mégis hogy válaszd ki a henna hajszínedet? Segítek neked a hajszín kiválasztásában. 2013-óta alkottam már pár hennával festett hajat. Egy fotó alapján is meg tudjuk beszélni a henna hajszínedet. Persze arra számítani kell, hogy a henna minden hajon más eredményt hozhat. Ezt én sem látom előre, de az esetek 98%-ban már az első henna festés is olyan lesz. mint képzelted. Minden alkalommal a legvilágosabb színt szoktam ajánlani, mert sötétíteni bármikor lehet. Világosítani nem lehet a hennát. Ezét jó, ha világos színnel kezded. Akkor megtudjuk a te hajad hogy an reagál a henna festékre. Minden hajszálban háromféle pigment van. szőke, vörös, barna. Ezek arány adja a hajszínedet. Vannak barna hajak, amikben több a vörös pigment. Ilyenkor a henna színe is vörösebb lesz. Ezt előre még nagyítóval sem látjuk. De ne ijedj meg, akár naponta is átfestheted a hajadat hennával, hogy megkapjuk a színedet. Persze ez ritka esetekben fordul elő.

 🌱 Küldj egy fotót a lenövésedről nappali fényben a hennavhennahaj.hu email címre. Ez alapján meg tudjuk beszélni melyik henna hajfesték a neked való. Sok kérdést kapok, de hétköznaponként 8.00-16.00 között igyekszem válaszolni. Ne aggódj azt is megírom, ha nem neked való a henna, vagy az általad elképzelt szín nem elérhető. Segítek a hajfestés menetében is, hogy ne kövess el hibákat. Rengeteg tudásanyagot találsz itt a blogon és a hennahaj nevű youtube csatornámon. 

Azért dolgozom, hogy elégedett legyél a hajaddal, bármi felmerül a festett kész hajszínnel kapcsolatban, kérlek írd meg nekem. 

A hajfestékeket itt találod meg: https://hennahaj.hu/

🌱Henna hajfestő workshop: 

Nem mered otthon magadnak befesteni a hennádat, gyere el a havonta megrendezendő workshopra ahol megtanulod, hogy kend fel magadnak a henna színedet. Kiválasztjuk a henna hajfestékedet együtt és megtanítom, hogy kend fel magadnak. Itt te dolgozol én javítom a technikádat. Meglátom az esetleges hibákat. Átbeszéljük miket ne ronts el a hajfestés közben. Jó hangulatban töltünk együtt pár órát. Maximum 4 fő vehet részt egyszerre a workshopon, így a figyelem nem oszlik el. A hajszárítást is te csinálod magadnak én adom a tippeket, trükköket. Csak a henna lemosásában segítek, mert azt nehéz lenne egyedül megcsinálni. 

A workshop részleteit itt találod meg: 

https://hennahaj.hu/henna-hajfesto-workshop-735

Ezek a hajak a workshop-on készültek:



Pár otthon készült fotó, amiket kaptam: 

Nem annyira éles a fotó minősége, de látszik, hogy az eredmény szép lett. te is képes vagy rá!



Ebben az esetben a fodrász volt olyan kedves és felkente a hennát: 



Csodás napot! Jó henna hajfestést kívánok! 

Lázár-Beláz Brigitta 

Henna szakértő - Henna fodrász oktató





Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e