Ugrás a fő tartalomra

Henna hajfestés után fél évvel, erre számíthatsz.

Henna hajfestés után fél évvel már olyan változás megy végbe a hajadban, amire nem is számítottál először. Már az első növényi hajfestés után érezni fogod a különbséget a hajadon. Fél év kell ahhoz, hogy a haj és fejbőr problémák megszűnjenek. 



🌱Ezeket fogod tapasztalni:

  • Megszűnik a korpásodás. Sok esetben már az első hajfestés után tapasztalják, hogy nem korpásodik a fejbőr. Vannak makacsabb belső kiváltó okok. Ilyenkor érdemes plusz növényeket használni. Bhringaraj, tulsi, brahmi. Sokat segítenek.
  • Csökken a zsírosodás. A zsírod fejbőr vagy túlzott faggyú termelés egy nehezen kezelhető fejbőr probléma. A hajfestékbe adagolt bhringaraj növénnyel sokan kitolták a hajmosást 3-4 nappal. A belső okokat ha nem tudjuk megszűntetni, akkor havi kezeléssel csökkenthetünk a problémán. 
  • Kóros hajhullás. Legtöbb esetben megszűnik a kóros hajhullás, sok haj vissza nő. Ez fél év alatt lesz igazán látványos. Az esetek 99.9 %-ban jelentősen csökkent a hajhullás. A normál hajhullás napi 50 szál. Ezt nem szűnteti meg a henna, mert ez egy normális folyamat. a régi hajszálat kilöki az új, növésben lévő hajszál. 
  • Psoriázis. Nagyon jól kezelhető a psoriázis tünete a plakkos hámlás. Amíg használjuk a henna festéked, nem jön elő a probléma, mert minden hónapban növényi hatóanyagokkal töltődik fel a fejbőr. Legtöbb esetben már az első henna hajfestés után megszűnt a kóros fejbőr hámlás, viszketés. 
  • Száraz, töredező hajszálak. Fél év alatt olyan változáson és felépülési folyamaton megy át a haj, hogy nem lesz töredezett és száraz. A hosszú hajat érik külső hatások, hajszárító, hajvasaló, hideg, meleg levegő. Ezek mind a hajszál kiszáradásához vezetnek. Használjunk a hajvégekre balzsamot, maszkot vagy olajat.
  • Mindig fényes lesz a hajszál. A henna körbe öleli és védi a hajadat. Az egészséges hajszál fényes és élettel teli.
🌱Henna hajszíneket és ápolókat itt találod: https://hennahaj.hu/ruby-voros-henna-567


🌱A kémiailag festett részen ezeket fogod tapasztalni:
A henna nem tapad jól a kémiai festékhez. Erről a részről hamarabb le fog kopni. Nem képes annyira ápolni sem mert már vissza fordíthatatlanul tönkre tette a kémiai festék. Sajnos ezt a hajrészt le kell növeszteni. Csatolok képeket, hogy el tudd képzelni. 

Nagyon jól látszik a tövén a henna egy szép élő szín. Picit más árnyalatú is. a végein kopottab világosabb színű.


 Az egyik kedvenc fotóm, látod az első napon készült henna színt. a lenövést és a fél éves hennás hajat. A hennás rész egészséges, fényes, nagyos szép élettel teli. Sajnos a haj végei kémiai festés nyomait hordozza. Fakóbb és töredezett. Ilyenkor már nagyon szokták várni. hogy lenőjön. Sajnos ezen a folyamaton egyszer át kell esni mindenkinek. Ha nem volt vegyileg festve a hajad, akkor szerencséd van! 


🌱🌱Henna hajszín kiválasztása előtt, kérj tanácsot a henna&hennahaj.hu címen. Küldj egy fotót a lenövésedről, ami alapján kiválasztjuk a henna festékedet. Ingyenes, ne hagyd ki. 

Szép napot!
Lázár-Beláz Brigitta
Henna szakértő. Henna fodrász oktató.

Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e