Ugrás a fő tartalomra

Hajhullás elleni növények

 




Hajhullás:

Kóros hajhullásról akkor beszélünk, ha napi több, mint 50 hajszál hullik ki. Talán ez az egyik legtöbbször előforduló probléma minden fejbőr típusnál. Kiváltó okait felsorolni is nehéz. Első körben csináltassunk egy vérvételt, abból kiderül van-e valami belső gyulladásunk, betegség, elváltozás, ami kiváltja. Külső okok között szerepel a kémiai hajfesték hosszú időn keresztüli használata. A hajhullás témaköréről sokat olvashatsz a webáruházban és a blogon is gyakori téma.

Különleges hajápolók, amik nálunk beváltak:

A több 10 éves hennás, bio fodrász időszakom alatt, rengeteg vendégnek sikerült megoldani ezt a problémáját a henna hajfestéssel. A henna gyógynövény fél év alatt rendbe teszi a haj és fejbőr problémákat. Aki ragaszkodott a kémiai hajfestéshez, annak is vannak otthon könnyen használható hajápolók. Ezeket megtalálod a www.hennahaj.hu oldalon. 90%-nak már az első fél évben csökkent és meg is szűnt a kóros hajhullása. 

Van hajhullás elleni keverékünk Nőknek és Férfiaknak egyaránt, ami nem színezi meg a hajat, ezért bárki használhatja. A fent leírt ajurvédikus növények is az Amla, Bhringaraj, Tulsi, Brahmi és Cassia.

 

Hajhillás elleni keverék összetétele:

 

Amla por:

 

Igazi C-vitamin bomba a narancsál 20x több c-vitamint tartalmaz. Jó hatással van a hajra és a fejbőrre. Tápláló, erősítő tulajdonságú, támogatja a haj növekedést a hajhagymák serkentéséve megelőzi a korai őszülést. Leradírozza a korpás hámlást.

Az arcbőr ápolására is használható. Pórusösszehúzó, feltölti vitaminnal, látványosan csökkenti a ráncokat heti 2x használva.

 

Hatása:

-        tanninokat tartalmaz

-        flavonoid tartalmú

-        hajhullás ellen

-        zsíros hajra

-        korpás hajra

-        korai őszülés ellen

-        fakó haj ellen

-        letisztítja a fejbőrt

 

 

Bhringaraj por:

 

Nagyon híres hajápoló por, ősi ellenszere a hajhullásnak, a korai őszülésnek, erősíti a hajszálakat.

Az arcbőr ápolásában bevethetjük, öregedés gátló tulajdonsága miatt.

 Hatása:

-        gyulladás gátló, antioxidáns

-        erősíti, élénkíti a hajat és a fejbőrt

-        dúsítja a hajat, csillogást kölcsönöz

-        regeneráló, szerkezet javító

-        hajhullás, kopaszodás ellen

-        sötét haj rendszeres ápolására

-        ritka, fakó hajra

-        irritált fejbőrre, korpás haj esetén

 

 Brahmi por:

 Hajerősítő hatásáról ismert hajápoló por. Vastagítja a hajszálakat és serkenti a hajnövekedést. Az indiai nők és férfiak, főleg a hajnövesztésre használják.

 

Hatása:

-         revitalizáló hatású

-         erősíti a hajszálakat

-         csökkenti a viszketést

-         késlelteti az őszülést

-         erősíti a hajszálat

-         vékony, töredező hajra

-         irritált, korpás fejbőr

 

 Kapor Kachli por:

Kapor kachil egy rendkívüli hajápoló termék, amely megszépíti a hajat, gyökeretktől a haj végekig. Főleg hajvastagító hatása miatt ismert. Javítja a fejbőr tónusát, serkenti a haj növekedését. Növeli a hajszálak vitalitását, csillogó, dús hatást kölcsönöz. Nagyon kellemes és különleges illatú lesz tőle a haj. Kapor kachil por tartalmaz antioxidánsokat, flavonoidokat és terpenoidokat.

 

Hatása:

-        serkentő és antioxidáns hatású

-        növeli a haj vitalitását

-         dúsítja a hajkoronát

-        visszaadja a csillogást

-        minden típusú hajra jótékony hatású

-        fakó élettelen hajra

-        hajhullás ellen

 

 Tulsi levél por:

 

Indiai szent bazsalikom, tisztító és gyulladásgátló hatásáról ismert, tisztítja a fejbőrt, segít a korpásodás leküzdésében. Vegyes, zsíros és irritált arc és fejbőrre, illetve a bőrbántalmak esetén hatásos. Vitaminokban, flavonoidokban és fenol savakban gazdag. A kozmetikában fertőzésgátló, méregtelenítő antioxidáns és tisztító hatásáért használják.

 Hatása:

-        baktérium ellenes, tisztító és méregtelenítő

-        korpa ellenes, gyulladás gátló

-        tónusjavító és élénkítő

-        viszketés és irritáció ellenes

-        zsíros haj és irritált korpás fejbőr ellen

-        bőrkiütésekre , ekcéma és viszketés ellen

 Semleges henna por:

Semleges henna egy nem színező, rendkívüli hajápoló termék. Helyreállítja a haj szerkezetét. Még szőkített hajon is lehet használni, ellensúlyozza a károsodást. Dúsítja és erősíti a hajat. Hatása már az első alkalom után látható. Növényi hajfestés előtt alkalmazva, feltölti a hajat és segít, hogy a hajszínünk tartósan megtapadjon. Haj és fejbőr kondicionáló.

 Hatása:

-        tisztítja a fejbőr, erőt kölcsönöz a hajnak, megkönnyíti a fésülést, Egyensúlyban tartja és tiszítja a fejbőrt, hajerősítő pakolásnak, zsíros fejbőr ellen, viszkető fejbőrre, festett haj ápolására

Minden henna hajfestékünk tartalmazza ezeket az értékes összetevőket. A hatás   növelése érdekében érdemes pakolásként használni.

Pakolás elkészítése: Válaszd ki a fejbőrünknek megfelelő port. Két három evőkanál port keverjünk össze meleg vízzel, úgy, hogy tejföl sűrűségű pépet kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a fejbőrön. Hagyjuk hatni 15-20 percet, majd öblítsük le. A pépet, frissen mosott, tiszta hajra kenjük fel.



Jó hajápolást!
Lázár-Beláz Brigitta
Henna szakértő, Henna fodrász oktató.

Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e