Ugrás a fő tartalomra

Sheavajas habkrém

A sheavaj az egyik legjobb bőr és hajápoló vaj. Összetétele megegyezik a bőrt védő természetes védőréteggel. Vitamintartalma szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.  Csökkenti az öregedés jeleit, megelőzi a ráncosodást. Ekcémás bőrre is kiváló. Bizonyítottan regenerálja a bőrt, helyreállítja a bőr rugalmasságát. A sheavajat a bőrápolás királynőjének hívják. Már minden luxus kozmetikumban megtalálható. Nagyon magas az E-vitamin és béta karotin, A-vitamin tartalma, így az ekcémás bőrt is gyógyítja. Napozás utáni bőrápolónak, vagy napégett bőr regenerálónak is használhatjuk. 

Tökéletesen univerzális haj és bőrápoló: Zsíros, száraz vagy pattanásos bőrre használható. Hajápolóként: száraz, töredezett hajra, zsíros és korpás fejbőrre. Minden haj és bőrtípusú ember használhatja. 

Több információt itt olvashatsz a sheavaj bőr és hajápoló hatásáról: 

https://hennahaj.hu/sheavaj-bio-663



Így készítsd el otthon:

80gr Sheavaj

20 gr Ázsiai gázló olaj vagy más bőrápoló olaj

8-10 csepp illóolaj (elhagyható)

Egy mély tálba mérd ki a vajat és olvaszd össze. Ez után tedd hozzá az olajat. Amikor kihűlt (hűtőbe is teheted pár percre), robotgéppel keverd habbá. Mindig nedves bőrre használd, mert így könnyebben felszívódik. Nagyon kis mennyiség is elég belőle. Pár perc után már nem is érzed az enyhén vajas hatást a bőrödön. Nagyon szeretem, minden nap használom test és arcápolásra. Hajápolásra is használom. Nagyon jó hennával festett hajra. Receptet a webáruházban találsz. 

Kedvenc receptem, amit naponta használok:

100 gr Sheavaj (PSF 2)

40 gr Mangóvaj

10 gr Kakaóvaj (PSF 8)

20 gr Ázsiai gázló olaj

3-4 csepp ételfesték, ha ajándéknak szánod (elhagyható)

Minden vajat egy mély üveg tálba teszek. Gőz felett felolvasztom az összetevőket. Hozzá adom az olajat, jól össze keverem. Beteszem a hűtőbe 5-10 percre. A kihűlt keveréket botmixerrel habbá keverem. Ahogy teljesen kihűl, szilárd állagú lesz, de kenhető. Minden alkalommal nedves bőrbe masszírozom bele. Nekem nagyon bevált, az egyik legjobb testápoló. 



Bármilyen receptet kitalálhatsz magadnak, amiben hasonló arányban vannak az olajok és a vajak. Csak a fantáziád szab határt. 

Jó haj és bőrápolást kívánok! 

Brigi

Magamról röviden: Sokan tudjátok, hogy 2013-óta foglalkozom hennás hajfestéssel. 2021-ota webáruházban elérhetőek a henna hajszíneim. Henna hajfesték kiválasztása előtt, kérj tanácsot a henna@hennahaj.hu címen. Küldj egy fotót a lenövésedről, ez alapján meg tudjuk beszéli a hajszínedet. 


Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e