Ugrás a fő tartalomra

Barna henna hajfestés ősz hajon.

A legtöbben barna színűre szeretnék hennával festeni a hajukat. A növényi hajfesték a legjobb választás minden szempontból. Ezt a legjobban azok érzik, akiknek előtte kémiai festékkel volt festve a haja. A hennás növényi hajfesték kis lemondással jár, mert a hennának alapvetően rezes színe van. A barna színek is napfényben enyhén rezes árnyalatúak lesznek. Ami szerintem nagyon szép és fényesen csillógóvá teszi a hajat. Nem mindenkinek lesz rezes fénye, aki hennával fest barna színre. Ez az eredeti hajszíntől is függ. Ha te nagyon nem szereted a rezes fényt, akkor sajnos neked nem való a hennás hajfestés. Van növényi hamvasító keverékünk, amivel lehet hamvas árnyalatba menni. Ezt a port, akkor ajánlom, amikor hajszínt szeretnél váltani. Például nagyon vörösből szeretnél barna színt. A hamvasító keveréket, ha sokáig használod sötétítheti a hajat. Bhringaraj és a Tulsi porok barna árnyalatúak. Ha tompítani szeretnénk a rezes csillogást, tegyünk a henna festékünkhöz. 50 gr hajfestékhez maximum 15 gr por tehető. Kísérletezzünk bátran.

Hennás hajfestés előtt, nézd meg a "Henna befogja az ősz szálakat?" videót. Ott elmagyarázom miért így fest a henna. YouTube csatorna a hennás hajfestésről:

https://www.youtube.com/@hennahaj.B




Ezeken a fotókon jól látszik, hogy fogja be a henna az ősz hajszálakat. Ha egyenletesebb színt szeretnél érdemes a két lépéses henna hajfestési módot választani. Ez azt jelenti, hogy kétszer kened fel a henna színedet egymás után. Erről olvashattok a webáruházban, vagy itt a blogon is megtalálható ez a hajfestési módot. https://hennahaj.hu/ 

Az első fotón jól látszik a lenövés és az ősz hajszálak. A második fotón már a hennával festett vörösesbarna hajszín látható. Egy lépéses festéssel lett festve. Az ősz hajszálak melíros hatásúak lettek, ami beolvad a hajban. Ezek a fotók rögtön a hajfestés után készültek. A henna két napig még érik, aktiválódik a hajon. A szín is változik, sötétedig az ősz hajon. 




Ennél a hajnál az alap szín középbarna 40% ősz hajszállal. A fotó nem adja vissza, hogy élőben milyen szép a hajszín. Az ősz szálakat jobban kiadta a telefon kamerája. De legalább első hennás festés előtt el tudod képzelni mihez lesz hasonló a hajszíned. Földimogyoró színű hennával van festve. A második képen a henna festés utáni eredmény látszik. Ott is látszik, hogy a melíros rész az ősz hajszál, de az összhatás egy barna szín. A két fotó különböző fényben készült. A második fotó természetes fényben, az első lámpafényben, ami vöröses felé viszi el a fotót. 








Gesztenyebarna henna 20% ősz hajon. Sajnos előtte fotót nem találtam. Itt is nagyon közelről látszik, hogy az ősz hajszálak világosabbak pár árnyalattal. Az összhatás mégis egy egységes barna szín.



Diósgesztenye henna szín 10-15% ősz hajon, az alapszín közép és világosbarna keveréke volt. Egy szép vörösesbarna árnyalatot kaptunk. Itt sem zavaró az ősz haj.


Középbarna hajon a Diósgesztenye henna színt választottuk, egy lépéses festéssel. A kívánság az volt, hogy ne legyen ősz, de örült annak, hogy melír is lett a hajában az ősz szálaknak köszönhetően. Ha egységes színt szeretnél, akkor azt a pár ősz szálat még egy lépésben be lehet kenni a színeddel és barnább lesz.




Barna hajon 30% ősz hajnál a Vörös henna szín sem lesz annyira élénk. Látszik a fotón, hogy olyan vöröses barnába hajló. Persze napfényben jól látszik, hogy ez vöröses szín. 


Ezekkel a fotókkal szerettem volna érzékeltetni, hogy fest a henna egy lépésben. Minél több réteg kerül a hajra, annál sötétebb lesz. 

Ez egy két lépéses henna hajfestési mód. Nem kell ilyen sötétre festeni, ezt minden színnel meg lehet csinálni. Az első képen látszik milyen sok az ősz hajszál aránya.




Két lépéses henna festés, foltosan őszülő hajon. Az első lépés Diósgesztenye, a második lépés speciálisan, neki kevert színű barna. Foltosan őszülő hajon, második lépésként van amikor elég csak elöl az ősz részekre festeni a henna színt.



Ezekkel a fotókkal szerettem volna bemutatni a növényi hajfestést. Bármi kérdésed van még, írd meg e-mailben vagy messengeren "Henna Hajfestés" néven megtalálsz.

Jó hennás hajfestést kívánok! 
Brigi


Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e