Ugrás a fő tartalomra

Henna hajfestés otthon - így csináld

Az otthoni hennás hajfestést, szeretném nektek bemutatni, fotókkal illusztrálva. Nem bonyolultabb hennával hajat festeni, mint kémiai festékkel. Pár alapvető szabályt be kell tartani, hogy jól sikerüljön a színed és ne maradjon ki hajszál. Mindenhol alaposan be kell kenni a hajat, mert a henna olyan sárszerű. Nem hatol be a hajszál belsejébe, csak körbe öleli, védi a hajszálakat. Ez által vastagítja is a hajat. Persze ezt szabad szemmel nem lehet látni. De erősebb és vastagabb hajszálaid lesznek. A hennának mindig lesz egy rezes árnyalata. Ezt csak tompítani tudjuk, de eltüntetni nem. Így kezdd el a henna hajfestést, hogy ezt figyelembe veszed, hogy ne érjen csalódás. Vannak olyan hajak, akiknél nem látszik a rezes fény és teljesen barna árnyalatot is el lehet érni. 

Kezdőként, érdemes tájékozódni, mielőtt belevágsz az otthoni növényi hajfestésbe. Hasznos videókat találsz a YouTube csatornánkon:

 https://www.youtube.com/@hennahaj.B


Az első fotó az egyszerű egy lépéses hennás hajfestésről. Remélem mobilon is jól látható. 

1. Kikeverjük a henna festékünket 50 fokos teával. A tea hőfoka azért fontos, mert vannak hőérzékeny növények. Az 50 foknál melegebb, megöli ezeket a növényeket és vörösesebb végeredményt kapunk, vagy be sem fogja rendesen a henna. Használj kézi habverőt, hogy csomómentes pépet kapj. Mindig frissen mosott, száraz hajra kenjük fel a hennát. Vizesre sose tedd, mert lefolyik a henna. 

2. Alaposan kend fel a hennát a lenövésre. Inkább több hennát kenj fel, nehogy kimaradjon hajszál. Csak a lenövésre kerüljön henna, mert ha a hajvégekre minden alkalommal felkened, egyre sötétebb eredményt kapsz. Mivel a henna nem kopik, a rétegek egymásra épülnek. Ezt eltávolítani már nem lehet. 

3. Amikor mindenhova felkerült a szín, tekerd körbe frissentartó fóliával. Ez megakadályozza, hogy kiszáradjon a henna pép. Ha a henna kiszárad, elveszíti festő tulajdonságát. Azon a részen nem fogja be a hajat. 

4. Hatóidő minimum 1 óra, a fóliára még tehetsz sapkát, hogy melege legyen. Vagy használhatsz mobil hajszárító búrát. 2-3 órát akkor hagyd a hajadon, ha sötétebb színt szeretnél elérni, vagy nagyon ősz a hajad. Minél tovább van a hajadon, annál sötétebb lesz a végeredmény. 

5. Hatóidő letelte után, alaposan öblítsd le. Nagyon-nagyon kevés bio sampont használhatsz. Hennás hajat, kizárólag kémiai anyag mentes bio samponnal moss. A henna még 3 napig oxidálódik, ezért nem szabad nagyon samponnal megmosni. 

6. A végeredmény 2 árnyalattal világosabb lesz, de ne ijedj meg 3 napig még dolgozik a henna festék. Ennyi idő alatt sötétedni, érni fog a szín. 




Két lépéses henna festés ősz hajon elengedhetetlen. Ha neked is nagyon ősz a hajad biztos, hogy két lépésben kell felkenni a színt, hogy a kívánt eredményt kapjuk. Erről készítettem egy YouTube videót, érdemes megnézni, hogy megértsd, hogy működik a henna ősz hajon. A videót itt találod: 

https://www.youtube.com/watch?v=6IWmaeW_cdo


Az egy lépéses hennához hasonlóan festjük a két lépéses hennát. 

1. Az alapozó szín kerül először felkenésre, a frissen mosott, száraz hajra. Amikor felkented a hajszínt, tekerd körbe frissentartó fóliával. Használj sapkát vagy törölközőt, hogy melegben legyen a pép. Ebben az esetben a hatóidő 1-1,5 óra

2. Alaposan öblítsd ki a hennát, de ne használj sampont. Szárítsd meg, mielőtt a következő réteg rákerül. Száraz hajra kend fel a második lépést, ami a kívánt szín. Ne feledd a frissentaró fólia használatát. Hatóidő 2-5 óra. Minél tovább van rajta annál sötétebb és szebb lesz a színünk.

3. A második réteg hennát is alaposan öblítsd le, de ne használj csak egy kevés sampont.



Hajszín kiválasztása előtt, kérj szaktanácsot, hogy melyik színt válaszd. Küldj egy fotót a lenövésedről, messengeren.

Jó hennázást!

Brigi

Rólam röviden:

2013-ban kezdtem el hennával dolgozni a Szalonban, rengeteg tapasztalatra tettem szert hennás fodrászként. Jött a vírus és kénytelenek voltunk bezárni a 20 éve működő Szalont. De a henna szenvedélyemet nem adtam fel! 2021-ota már csak webáruházban érhetőek el a henna hajfestékek. 

Ez a fotó még a Szalonban készült:








Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e