Ugrás a fő tartalomra

Henna hajfestés hátrányai és előnyei

 

Mi nők évezredek óta használunk növényeket, hogy fiatalabbnak és szebbnek nézzünk ki. Már az ősi Egyiptomban is ismerték henna előnyeit. Festették a hajukat, körmüket és a bőrüket is. A gazdagság jele volt a hennával festett haj és köröm. Sok más növényt is bele kevertek a hennába, ami segített elfedni az ősz hajszálaikat. Az Indiai nők henna hajfestési szokásairól nem is beszélve. Talán azt többen ismerik. 

Napjainkban csak most fedezzük fel újra, ezt a nagyszerű hajfestési módszert. Kezdünk újra visszatérni a természetes, szelíd módszerekhez.

YouTube videóim a hennáról, nézzétek meg, nyomjatok egy like-ot és kérdezzetek: https://www.youtube.com/@hennahaj.B





A henna hajfestés előnyei:

Rengeteg bejegyzést írtam már a témában. Röviden összegzem a lényeget:

A henna táplálja, vitaminnal tölti fel a hajat. Erőt és rugalmasságot a d a hajszálnak. Vastagabb és ragyogóbb hajat kapunk. Javítja a fejbőt Ph-ját, kezeli a fejbőr problémákat. Tisztán növényi összetétele réven. Nincs benne semmi féle toxikus anyag. Már fiatal kortól használható, ha a szülők is engedélyezik. Szőkétől a barnáig festhetünk vele. Fontos, hogy igazi henna hajfestéket válasszunk. Sajnos népszerűsége miatt sokszor kémiai festékekre is ráírják a henna nevet. Nagyon kevés hennát bele is tesznek, hogy igaz legyen az állításuk. 

Henna színeket itt találod: https://hennahaj.hu/


A henna hajfestés hátrányai: 

A henna tartósan kötődik a hajhoz. Körbe öleli a hajszálat és kémiai kötéssel kapcsolódik hozzá. Nem kopik le, mint a hajfesték. Nagyon elkötelezettnek kell lenned , hennás hajfestésre váltás előtt. Nem lehet olyan könnyen színeket változtatni. Szőkétől a barnáig megtalálhatóak a henna színek, de ezeket nem mindenki tudja használni. A henna nem világosít, csak fed. A henna vörös színű, amihez különböző növényeket keverve kapjuk meg a többi színt. Mivel csak a henna növény tapad a hajhoz, a többi festőnövény csak a hennához. Ezért a hennát nem lehet kihagyni a folyamatból. Barna színek többsége vöröses árnyalatú lesz. Nem minden hajon, de ezt előre nehéz megmondani, neked hogy reagál a hajad. Ha nem szereted a vörös árnyalatot, akkor ne válts hennás hajfestésre. 

Szőke henna csak ősz hajon lesz szőke. Világosítani nem lehet hennával, mert nincs benne kémiai anyag. A Szahara szőke henna a legnépszerűbb szőke színünk. Gyönyörű szőke lesz az ősz hajszálakon. 

Vannak esetek, amikor két lépéses henna festést kell alkalmaznod, hogy elérd a kívánt színt. A 40% felett ősz hajat sötétebb színekre 2 lépéses henna hajfestéssel lehet elérni. kell egy alapozó szín, amire rátapad a 2 szín, ami lehet barna, sötétbarna.  

Egyedül nem tudod könnyen kiválasztani a henna hajszínedet. Persze lehet kísérletezni. Érdemes szakértő tanácsát kérni, hogy biztos ne lőj nagyon mellé a henna színeddel. Még így is lehet, hogy a te hajadon más árnyalatot eredményez a kiválasztott szín. Lehet, hogy csak második festésre lesz meg a tökéletes henna hajszíned. 

Az előnyeiről többet tudok , írni mint a hátrányairól. Sokat kellet gondolkodni, hogy össze szedjek pár dolgot. 


Kérdésed van a henna szín kiválasztásával kapcsolatban, írj nekem.

Küldj egy fotót a lenövésről, természetes fényben:

henna@hennahaj.hu

Ha ismertek olyan fodrászt, aki nyitott és nem fél a változásoktól, küldjétek hozzám. Szeretném megosztani a tudásomat minél több fodrásszal. Hennás fodrászokat keresek!

Henna használata: https://hennahaj.hu/henna-hajfestek-hasznalata-161


Jó hennás hajfestést kívánok!

Lázáz-Beláz Brigitta hennaszakértő

2013-óta foglalkozom a hennás hajfestéssel. Először vendégeimen kísérleteztem ki a hajszíneket. Nagyon köszönöm nekik a segítséget és a bizalmat! 2021 januárban indítottam az egész országra kiterjedő webáruházat. 






Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e