Ugrás a fő tartalomra

Vegyi hajfestékről Hennára váltani?






Sok nőt foglalkoztat a kérdés, hogy kezdje el a természetes hajfestést. Annyi állhír kering a neten. Sok fodrász is óva int a hennától. Sajnos azt tanították az iskolában, nekem is, hogy a Henna hajfestést felejtsük el. Utána nem lehet vegyileg festeni, letörik a haj. És sok ehhez hasonlóval riogattak. De nem nyugodtam bele, kutattam, kísérleteztem, végül megszületett a Henna Szalon és a saját színskála. Most pedig a webáruházon dolgozunk. Sok hennás fodrászt szeretnénk. Nem titok vannak, akiket én oktattam. 


Részletes leírást és a színeket itt találod meg: https://hennahaj.hu/



Tények és tévhitek:


- A henna és a vegyi festék nem kompatibilis egymással. 

Ez igaz a henna egy idő után lekopik a vegyi részekről. De nem roncsolja a hajszálat, sőt táplálja és erősíti.


- A hennától letörik a haj.

Nem igaz. Táplálja, erősíti, vastagítja és védi a hajszálakat. Eddigi tapasztalataim alapján a vegyi festék teszi tönkre a hajat. 


-Három hónapot kell várni a váltásnál.

Nem igaz. A lenövést már lehet hennázni. Az sem baj, ha hozzá ér a vegyileg festett részekhez. Sajnos tartósan nem tapad a vegyi festékhez, egy-két hajmosás után lekopik.


-A hennával festett hajat nem lehet szőkíteni.

részben igaz. A hennával festett hajat lehet szőkíteni, melírozni is. De ezt csak szakember végezze. Te otthon semmiképp ne próbáld ki! A sötétebb indigóval festett hajat TILOS szőkíteni, mert a haj bezöldül. A szőkített hajat sötét barna, vagy fekete hennával festeni is TILOS! Kivéve, ha tartós zöld színű hajra vágysz. Volt ilyen vendégem, zöld melírt kért. Nem ez az általános.


-A henna után nem lehet vegyileg festeni.

Az indigós sötét színekre igaz, érdemes lenöveszteni. A 100% henna vagy szőke henna után bármit rá lehet lehet kenni. De a henna jótékony hatásairól ki szeretne lemondani?


-"Ne próbáld ki a hennát, macerás"

Ezt mondja , aki fél tőle és nem ismeri ezt a természetes hajfestési módot. Tudakozódj, olvass utána, akár itt a blogon is sok cikket találsz.



Hennás növényi vagy természetes hajfestés.


- Nem minden növényi hajfesték henna. Van ami tartalmaz hennát, indigót, cassiát és még más festő növényeket. 

- A henna nem kopik le a hajról. A hajszín tartós lesz. Ezért amikor a váltáson gondolkodsz, kérd ki szakértő véleményét. ( Várom a kérdéseiteket) Jól gondold át, sok előnnyel jár, de nem lehet havonta színeket váltani.

Az alap hajszínednél, picit világosabbat el lehet érni.

-Szőke csak akkor lehetsz hennával, ha elég ősz a hajad. 

- Csak növényi összetevőkből álló festéket válassz.

- Vigyázz! Árulnak olyan "természetesnek mondott" festéket, ami vegyi összetevőket tartalmaz. Van olyan is aminek a nevében benne van a henna szó, de semmi köze hozzá!

- Nézd meg az összetételt, mielőtt választanál. Kérd ki szakember véleményét.

- Otthon is könnyen tudsz hennázni, ha megvan a neked való személyre szabott színed.


Henna YouTube csatorna, sok hasznos videóval: https://www.youtube.com/@hennahaj.B


Ha még nem olvastad, olvasd el a hennáról szóló bejegyzést.

Sok hennás hajszínt találhatsz a facebook oldalainkon:

- Henna Hajfestés

Hennahaj webáruház: https://hennahaj.hu/


Sok sikert a váltáshoz! Brigi



Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e