Ugrás a fő tartalomra

10 érv a Henna hajfestés mellett

Sokan felteszik a kérdést: Mért váltsak Hennára? 
Mert egészséges és sokkal szebb lesz a hajad, mint volt. Megszünteti a haj és fejbőr problémákat. Természetes növényi hajfestéket egy kémiai festék sem tudja felülmúlni. 
A kémiai hajfestékek kora leáldozóban van. Egyre több az egészségtudatos nő. Az egészséges életmódba nem tartozik bele a kémiai hajfesték. Milyen jól teszik manapság egyre többen váltanak növényi hajfestékre a káros összetételű kémiai hajfesték helyett.

Összeszedtem 10 okot, amin érdemes elgondolkodni. Mi 10 évet hennáztunk régen a Szalonban fodrászként, ezért rengeteg érvet fel tudok hozni a henna mellett, de most megnézzük a 10+1 legfontosabbat. https://hennahaj.hu/ oldalon sok színt találsz. Szemezgess a vélemények között, kinek miért vált be a henna hajfesték. 







🌿 1, A legjobb természetes hajnövesztő

A Henna egy gyógynövény, ezért csodás a hajnövesztő és hajszál vastagító. Amlával és bhringarajal együtt igazi vitaminbomba a hajnak. Fényes , egészséges , vibráló hajszálakat eredményez. Megszűnteti a kóros hajhullást. A természetes napi 50 szál hajhullás megmarad. A henna hajfesték legalább fél órát a hajon van minden hónapban. Az értékes gyógyító hatóanyagok beszívódnak a hajszálba, így táplálják azt.

🌿 2, A Henna színe nem kopik

A növényi por gyengéden körbe öleli a hajszálakat. Erős kémi a kötéssel kötődik a hajszálhoz. Így nem kopik le, csak lenő. Válassz olyan színt, amit nem akarsz megváltoztatni, mert nem kopik le és leszedni sem lehet semmijen más növénnyel. Az intenzív napfény hatására maximum egy árnyalatot világosodik nyáron, mint a természetes hajszín. 

🌿 3, Nagyszerű hajápoló

Egy laborban sem tudnak olyan hajpakolást létrehozni vegyileg, mint a természet. Ha igazán fényes , egészséges, sok hajat szeretnél, akkor térj át Hennás festésre, vagy színtelen Hennás hajápolókra. Rendszeres festéssel visszaállítja a haj természetes erejét, fényét. Megszünteti a nagyon száraz és töredező hajszálakat. 

🌿 4, Megszünteti a korpásodást, ekcémát, zsírosodást

A Hennában lévő vitaminok, ásványi anyagokkal 2-5 hónap alatt megszűnik minden fejbőrprobléma. Volt olyan vendég, akinek már az első Hennás festés után megszűnt a gyermekkora óta tartó ekcémája. Legtöbb esetben pár hónap alatt rendbe hozza a fejbőrt. Találkoztam olyan bőrgyógyásszal, aki minket
ajánlott, mert alig hitte el, hogy a betege fejbőre és haja ilyen változáson ment keresztül. Van olyan is akinek erősen csökkenti a fejbőr problémákat, de teljesen nem szűnteti meg a belső kiváltó okok miatt. Ha nincs belső kiváltó ok, akkor könnyen elbánik vele a henna.  

🌿 5, Allergiásoknak, akik nem szeretnének őszek lenni

Kedves allergiások! Nektek nincs más választásotok csak a Henna. 😀A 10 év alatt egy olyan esettel találkoztam, aki az indigóra allergiás kis mértékben.  Neki a barna színről szőkére kellett váltani, de meghozta ezt az áldozatot. Allergia tesztet csinálj henna festés előtt, mert személyes tapasztalatom nincs, de hallottam róla. hogy lehetsz rá allergiás, nagyon ritka esetben. 

🌿 6, Kismamáknak

Egy anyának legfontosabb a gyermeke egészsége. Hennáva is szép kismama és anyuka maradsz. Sajnos a vegyi festék minden vegyülete felszívódik a bőrbe, ne kockáztassuk saját és gyermekünk egészségét. 
Elég méreganyag van a környezetünkben. Az orvosok is javasolják, hogy ne fess hajat a várandósság alatt. Várandósság alatt és után is nagyszerű választás a növényi hajfesték. 
                                                  
🌿  7, Bio , öko szemléletűeknek 

Már írtam, hogy nincs benne semmilyen vegyszer. A Henna egy festőnövény levelének porrá őrölt változata. Csak por formájában fejti ki festő hatását. Semmilyen vegyi anyagot nem kell bele
keverni a Hennába, sőt a vegyszerrel nem is jön ki jól. Kémiai hajfesték és a henna ütik egymást. Környezet kímélő, teljesen lebomló növény. Sem a saját egészségedre, sem a környezetre nem tesz terhet. 

🌿 8, Nem csak vörösre fest

Tévhit, hogy Hennával csak vörös lehetsz. Többféle festőnövényünk van, amivel a szőkétől a sötétbarnáig árnyalhatjuk a hajat. Fontos az eredeti hajszín és az ősz hajszálak aránya. Mivel a henna nem világosít, így viszonylag kötött, hogy milyen színünk lehet. 

🌿 9, Szőkét is lehet Hennával festeni

Igen ez így van, de ahhoz egy világos alapszín kell. Vagy 80%-ban ősz haj. Sok mindenkit most elszomorítottam, de ez az igazság. Világosítani csak a vegyszerek képesek. Megnyitják a hajszálat, levilágosítják a saját színedet és ráteszik a vegyi színt. Attól lesz sprőd a haj, hogy bezárni már nem tudják a hajszálat. Ezért a nyitott hajszálakból folyamatosan kopik a hajszín, sőt egy idő után a hajvégek nagyon világosak lesznek. Így működik a kémiai hajfesték. 

 🌿 10, Mert egészséges, növényi

Egy hennával festett haj semmire sem hasonlít jobban, mint a természetesre. Mindig fényes, élénk színű. Már annyi jót írtam, róla. Tapasztaljátok meg ti is a természet erejét. 💁🏼💁🏼💁🏼 Visszakapjátok tini korotok hajminőségét. A henna ahogy körbe öleli a hajszálat, védi a természeti erőktől, napfény, téli hideg, meleg hajszárító. 

💚💚💚 +1, Ajándék tipp:

Hajszín kiválasztása előtt, kérj tanácsot a henna@hennahaj.hu címen. Küldj egy fotót a lenövésedről, ami alapján megbeszéljük a hajszínedet. Majd írd meg nekem az eredményt. Köszi! 😉

💚A henna hajszíneket itt találod: https://hennahaj.hu/



Sok henna hajfestős videót találsz a Youtube oldalunkon is: https://www.youtube.com/@hennahaj.B


Szép Napot! Jó henna hajfestést!

Lázár-Beláz Brigitta
Henna Szakértő
Henna fodrász oktató.









Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e