Ugrás a fő tartalomra

Miért válassz természetes hajfestéket, kozmetikumot? Ez történik a testeddel váltás után.


Miért választottuk ezt az érdekes történetet? Hét évvel ezelőtt nagy fába vágtam a fejszémet.
Fodrászként mondtam búcsút a vegyszereknek. Ki látott már olyan fodrászt, aki nem fest
hajat? Allergiás lettem a festékekre. A természetben kerestem meg a hajfestékemet. És
nagy szerencsém volt, hogy megtaláltam. Hála a Hennának, ma már több allergiás és bio
kedvelő álmát valósítjuk meg a vegyszermentes festéssel. De most nézzük ezt a kijózanító
cikket:




Ez történik a testeddel, amikor váltasz kozmetikumot!

Ez az új tanulmány az UC Berkeley, School of Public Health kutatócsoport által elkészült „Hermosa Study” projekt részeként mutatkozik be. A legfontosabb kérdés, amit felvetettek a forrásban is megjelölt cikkben, hogy mi történik velünk, amennyiben mellőzük a mérgező vegyszerekkel tarkított személyes higiéniai termékeket. A Hermosa Study alapján bizonyítást nyert az a tény, hogy amint felfüggesztjük a különféle kozmetikumok, samponok és egyéb tisztálkodási szerek rendszeres használatát, rövid idő eltelte után is jelentős mértékű csökkenés mérhető a hormonrendszerünket károsító vegyi anyagok szintjében a szervezetünkben.
A kisélet elvégzéséhez 100 latin származású tinédzser lányt kértek fel, hogy használjon olyan válogatott higiéniai termékeket, amelyek általános vegyi anyagoktól mentesek, beleértve a ftalátokat, parabéneket, triklozánokat és oxybenzonenokat. Hiszen ugye köztudott, hogy ezek a vegyi anyagok rendszeresen előfordulnak a hagyományos testápoló termékekben, mint például a kozmetikumokban, szappanokban, fényvédőkben, samponokban, kondicionálókban és egyéb hajápolási termékekben. Illetve az előbb említett káros összetevőkről sokkal korábban igazolták azt is, hogy közvetlenül befolyásolják a szervezet endokrin rendszer működését is.

Most hiteles igazolást is nyert, amit már amúgy is egyre többen tudnak

Alig három nap elteltével, ahogy a lányok csak csökkentett vegyi anyag tartalmú termékeket használtak, a tőlük kapott vizelet minta alapján jelentős csökkenés volt kimutatható a szervezetükben előforduló vegyi anyagok szintjében. A metil- és propil-parabének (amelyekkel általánosan tartósítják a kozmetikumokat) szintje 44-45 %-kal csökkent. A dietil-ftalát (DEP) - gyakran használják parfümökben - metabolit 27 %-kal csökkent. Végül pedig a triklozán és benzofenon-3 is külön- külön 36 százalékkal esett. Illetve a tanulmány szerzői is meg voltak lepődve, amiért két kisebb közönséges parabének elenyészően nőtt a szintje, viszont ezt annak tudták be, vélhetően más jellegű szennyezés okozhatta vagy esetleg helyettesítő összetevő gyanánt nem volt feltüntetve a termék címkén.
Az egyik fiatal kutató hölgy szerint „Az egyik legfontosabb cél tudatosítani a résztvevőkben, hogy a mindennap használt termékek tele vannak vegyi anyagokkal és ezek felismerése segíthet a tudatos döntéshozásban „mit is használjunk” ezután! Hiszen látva a vegyi anyagok szintjének visszaesését akár már három nap után, ez ugye igen egyszerű lépéssel volt elérhető, mint például kevesebb vegyszert tartalmazó terméket válasszunk.” mondta ezt Maritza Cárdenas.
A kísérlet eredményéből is látszik, hogy a testünket ért mérgezések nagy része a kozmetikumainkból származik. A korábban lefordított videónkban is elhangzik, hogy a kutatók már régóta tudják, a legtöbb betegség forrása a káros anyagokat tartalmazó személyes higiéniai termékek, amik hosszan mérgezik a szervezetet.

A jó hír, hogy tudsz ellene tenni, csak rajtad múlik!

Nos, ha biztosra szeretnél menni, akkor mindig ellenőrizd a termékek címkéjét a vásárlás előtt. A legtöbb személyes higiéniai termék tartalmazza az összetevők listáját, de persze több esetben az ellenkezője is igaz lehet. A másik módszer, hogy próbálj törekedni a minél jobb összetevőkből összeállított kozmetikumok vásárlására, de vigyázz, mert sokszor a címkékre feltüntetett szavak részben fedik csak a valóságot (pl. natúr, gyógynövényes).
Viszont ha nem szeretnél csalódni többet és kedvet kaptál valami igazán jóhoz, ami több éves fejlesztés és tesztelés eredménye, kizárólag természetes illetve bio alapanyagokat tartalmaz és sok embernek bizonyított már, akkor nálunk megtalálod.

Forrás oldal: www.maomao.hu

Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e