Ugrás a fő tartalomra

Pikkelysömör elleni pakolás


Pikkelysömör (pszoriázis) a bőr fokozott elszarusodásával járó nem fertőző betegsége. Sajnos úgy tartják nem gyógyítható. A test bármelyik részén megjelenhet, a fejbőrön is. 

Pikkelysömör elleni por keverékünkkel pár alkalom után szépen helyre jön a bőr. Nem hámlik, sima és egészséges felületet kapunk. Ezt a termékünket webáruházunkban még nem vásárolhatod  megvásárolhatod. Engedélyezés alatt áll.

Holt tengeri ásványok:

Természetes fertőtlenítő és összehúzó tulajdonságú. Segít a gyulladások csökkentésében. Az orvostudomány által ismert leghatásosabb terápia. Ezzel a terápiával lehetséges a teljes gyógyulás. 

Eddigi tapasztalatok alapján tényleg nagyon hatásos. De lehet bármilyen belső kiváltó ok ami miatt vissza jöhet. Semmi baj ebben az esetben is pár kezelés után elmúlik. 

Tulsi levél por - leírás és javaslatok

A Tulsi (szent bazsalikom, indiai bazsalikom) gyógyító hatásai elismertek, az ayurvéda gyógyászat ősrégi idők óta használja. Vitaminokban, flavonoidokban, antocianinokban és fenolos savakban gazdag.

A kozmetikában fertőzésgátló, méregtelenítő, antioxidáns, gyulladásgátló és tisztító hatásáért értékes. Bőr és fejbőr bántalmak és betegségek széles skálájának a kezelésére és ápolására szánt készítményekben nyert alkalmazást.

Származási hely: India

Összetevők (INCI): ocimum sanctum leaf powder


Tulajdonságok:

  • baktériumellenes, tisztító, méregtelenítő hatású
  • korpaellenes
  • gyulladásgátló, antioxidáns hatású
  • tónusjavító és élénkítő hatású
  • viszketegség és irritáció esetén csillapító hatású

Nézzük mi a pikkelysömör:

A pikkelysömör (orvosi nevén psoriasis, magyaros átírással pszoriázis) olyan bőrgyógyászati betegség, mely a bőr szarutermelő sejtjeinek (keratinocyták) túlburjánzásával, fokozott működésével, ezáltal a bőr elszarusodásával jár.

Minden életkorban, férfiak és nők is érintettek lehetnek. Leggyakrabban 20-30 éves személyeken jelentkezik először, de előfordulhat bármely életkorban (gyermekkorban és öregkorban) is. Ma Magyarországon kb. 200 000 psoriasisos beteg él. Oka jelenleg még nem teljesen tisztázott, a betegség kialakulásában belső (genetikai) és külső (környezeti) faktorok hatása egyaránt szerepet játszik.

A pikkelysömör kórtanának alapja a szervezet túlzott gyulladáskészsége. A betegség leginkább időről időre gyógyuló majd újra kiújuló formában zajlik. Ritkábban egy fellángolás észlelhető az élet folyamán, a legtöbb esetben fokozatosan súlyosbodik a kórkép. A betegség nem gyógyítható, a terápia célja a tünetmentesség elérése vagy a fellángolási időszakokban a gyulladás kiterjedésének, súlyosságának csökkentése. Ez gyógyszerekkel, fénykezeléssel és a megfelelő életmód kialakításával (diéta, napfény, kozmetikumok) érhető el.

A betegség okai, rizikófaktorai

A pikkelysömör és az arra való hajlam genetikailag meghatározott, bonyolult szabályok szerint öröklődik. Amennyiben az egyik szülő pszoriázisos, a gyermek 20-30 százalékos eséllyel lesz érintett, mindkét szülő betegsége esetén az esély 60-70 %-ra nő.

A meglévő hajlam esetén minden beteg esetében más-más környezeti hatások provokálják a betegség fellángolását, de előfordul, hogy nincs azonosítható ok:

  • lázas megbetegedés, idült gyulladásos folyamatok - pl. fertőzések, napégés;
  • egyes gyógyszerek - pl. a magas vérnyomás kezelésében alkalmazott béta-blokkolók, lítium;
  • hormonális tényezők - pl. hölgyek esetében menstruációs ciklus;
  • táplálkozási faktorok - egészségtelen táplálkozás, alkoholfogyasztás;
  • irritatív anyagok - pl. egyes kozmetikumok, vegyszerek;
  • a stressz jelenléte, érzelmi megterhelés.
Így használd a pakolást:

Kezdetben a tünetek enyhüléséig hetente 1x, később havi 1 fenntartó kezelés szükséges. Keverj össze 2 evőkanál port meleg vízzel, tejföl sűrűségű pépet kell kapnod. Ezt a pépet kend fel a problémás részekre. Hagyd hatni 15-20 percet. Ez után öblítsd le. A pépet minden esetben megmosott, tiszta hajra kend fel, hogy a hatóanyagok mélyen fel tudjanak szívódni. 

Növényi hajfestéket és a növényi hajápolókat itt találod:

Szép napot!
Brigi


Megjegyzések

Leg népszerűbb bejegyzések:

Ősz haj festése Hennával

Ősz hajat nehéz festeni. Nem csak hennával,de vegyszerrel is. Ennek az oka az, hogy az ősz haj szerkezete megváltozik. Sajnos akinek van tudja milyen, vastagabb, kezelhetetlen, nehezen veszi fel a színt. Hennás festésnél sem tudjuk hogy reagál a hennára. Van akinek sárgulásra hajlamos. Ez ritka eset,de érdemes felkészülni rá. Jó hír, hogy hennázni sokszor lehet, amíg elérjük a kívánt hajszínt. Senkit nem szeretnénk megijeszteni, eddig nálunk csak egyszer fordult elő. Nézzük képekben a különböző ősz haj festéseket. Rossz hír: szőkére festeni hennával csak ősz hajat lehet. A henna egy növény, nem vegyszer ezért nem tud világosítani, csak fedni. Jó hír az, hogy a henna tartósan befedi az ősz szálakat és nem kopik le. Összeszedtünk pár képet, hogy jól lehessen látni, milyen színeket lehet elérni ősz hajon. A színkeverés nagyban függ az eredeti hajszíntől, de sok szép árnyalatot ki lehet keverni. A tartóssága sokkal jobb, mint a kémiai hajfestéké. Nem szívja ki a nap, tenger ví

Hennás hajfestés otthon!

Köszöntelek a leendő hennások között! Brigi vagyok. Több mint 10 évig dolgoztam Hennás Fodrászként. Mivel öko  szemléletű vagyok, nem akartam, hogy a Szalonunk 6 Fodrásszal,  tovább szennyezze a  környezetet vegyszerekkel.  Nem beszélve a Vendégek egészségéről. Addig  kutattam természetes hajfesték  utám, amíg rátaláltam a Hennára.  Ez alatt a 10 év alatt kísérleteztem ki a színeimet, amit most megtalálsz a webáruházban.                                                               https://hennahaj.hu/ YouTube csatorna a hennáról:  https://youtube.com/@hennahaj25 Otthoni hennás hajfestés: Nincs könnyű dolga annak aki Hennás hajfestést szeretne készíteni otthon. Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni a Hennás festésről. Nagyon kell érteni a Henna és a haj működését, ahhoz, hogy a megfelelő árnyalatot tudjuk elérni. Már sokszor írtuk, hogy a Henna egy növény, teljesen másképp fogja meg a hajat, mint a kémiai festék, ahol csak a megfelelő hidrogén használatán múlik a szín. Viszont a He

C-vitaminos hajfesték festékeltávolítás

C vitaminnal el lehet távolítani a vegyi festéket a hajról. Ez egy kíméletes és praktikus módszer. Nagyon szeretem alkalmazni, mert nem szükséges a szőkítőpor, hogy megszabaduljunk a festéktől. Így a hajszerkezet nem sérül. Hennával festett hajon is lehet alkalmazni. Bár egy kicsit nehezebben oldja a  hennát. A henna erősen kötődik a hajszálhoz. Ezért nehezebben világosít rajta a c-vitamin.   Henna hajszíneinket itt találod: https://hennahaj.hu/ Praktikus azoknak, akik át szeretnének térni a hennás hajfestésre. Nem kell kivárni a három hónapot. A nagyon sötét hajszíneknél többször is lehet alkalmazni. A hajvégekben a sok festés miatt rengeteg a festék, ezt nehezebb leszedni. Mindig egészséges fejbőrön használjuk. A sérült, sebes bőrt megmarja. Figyelj, hogy ne legyenek sebek a fejbőrödön. Hogy alkalmazzuk? - Szükségünk lesz c vitaminra ( aszkorbinsav, gyógyszertárba megvehető) - Vegyszermentes, bio samponra. - Fóliára (folpack) Keverj össze egy tálban 2-3 e